Inspiratiekaartjes

Om een goede discussie te hebben over welke skills de moeite waard zijn om te ontwikkelen, zowel vanuit het perspectief van de medewerkers als van het team of het bedrijf, moet je eerst weten wat voor mogelijkheden er allemaal zijn. Om zowel medewerkers als leidinggevenden wat inspiratie te geven hebben we een set een van inspiratiekaartjes ontwikkeld.

Inspiratiekaartjes

Deze kaartjes zijn onderverdeeld in soft skills (het hoofdje) en hard skills (de computermonitor). Ze kunnen in de verschillende fasen van ons proces gebruikt worden om inspiratie te vinden over mogelijke skills waar je zelf nog niet aan gedacht had.

Ze zijn gebaseerd op verschillende bronnen, waaronder het EntreComp framework (EC), Skills for Scrum Agile Teams (InfoQ.com), Soft Skills –  An Important Key for Employability in the “Shift to a Service Driven Economy” Era (Lavy & Yadin, 2013) [PDF].

Vooral hard skills kunnen erg snel veranderen. De kaartjes met frameworks zijn dan ook maar een algemene greep. Je wordt aangemoedigd zelf kaartjes toe te voegen met programmeertalen en frameworks die voor jouw bedrijf van belang zijn via de blanco-kaartjes.

Het pakketje bevat zo’n 50 inspiratiekaartjes, plus enkele blanco-kaartjes. We hebben zelf kaartjes gedrukt op stevig karton, maar ze zullen binnenkort ook via deze website te downloaden zijn om zelf te printen en knippen.